Jultiden på Kimitoön


Ju närmare julen kommer, desto starkare blir julens ljus, doft och stämning i de stämningsfulla skärgårdsbyarna. Julrundan i Hitis och Rosala byar i mitten av december har blivit en tradition som stimulerar alla sinnen. Läs mer om Hitis & RosalaGeolink

Högsåra


Hur smakar julen i skärgården? Restaurangerna börjar duka upp sina julbord i november, och de sista läckra rätterna serveras kvällen innan julafton. Boka din plats i god tid, för restaurangernas kundplatser är begränsade under år 2020.

julbord


Julmarknaderna på Kimitoön präglas av gott humör och fin stämning! Borden dignar av lokala hantverk, bakverk och närmat. Under marknaderna träffas vänner och främlingar, och alla har tid för en pratstund med varandra.
Läs mer om evenemangen.

julmarknad


Det finns sex stämningsfulla kyrkor på Kimitoön. Deras underbara akustik och stämningsfulla belysning bjuder dig till kyrkokonserter och andra musikevenemang.
Läs mer om kyrkor.

kyrka


Fira julen på Kimitoön? Örö fortö bjuder på kost och logi för julhelgen. Alternativt kan du hyra en stuga med det som hör till julen för ditt eget sällskap. Några lokala restauranger gör julmatskassar i vilka du hittar julmat i lagom portioner. Vilket du än väljer, kan du njuta av julen i skärgården utan stress.

julgran


Lucia som kröns både i Kimito och Dalsbruk kyrkor den 13.12., hämtar ljus i mörkret. Traditionen hör starkt ihop med den lokala kulturen i det finlandssvenska kustområdet, inklusive Kimitoön.

 Lucia