Ett rikt seniorliv nära naturen

Vi vill ge våra äldre goda möjligheter att hålla sig pigga och krya länge. Kimitoöns kommun erbjuder därför kostnadsfria motionsklubbar och ett speciellt Long Living-kort, med rabatter och förmåner, för våra seniorer. Du kan även få en motions- eller kulturvän via kommunen.

Vi har moderna och fräscha idrottsanläggningar samt vackra naturstigar och leder. På ön kan du golfa, gå på gym, spela tennis – eller varför inte ta en simtur i inomhusbadet i Kasnäs.

Behöver du komma igång med en hälsosammare livsstil? Vår motions- och livsstilsrådgivning erbjuder kostnadsfritt stöd och ordnar motionsgrupper. Vi erbjuder också anpassade motionsmöjligheter för äldre, långtidssjuka och personer med funktionsvariation eller –nedsättning. Våra aktiva föreningar ordnar träffar, aktiviteter och resor. Biografen i kulturhuset Villa Lande visar regelbundet film och vuxeninstitutet ordnar olika kurser. I hantverkscentret i Kimito kan man till exempel väva.
Visit Kimitoön innehåller mycket info om service och sevärdheter på Kimitoön samt en massa tips på vad du kan göra. Till exempel vandra längs våra fina naturstigar, kolla in utkikstornet på Senatsberget i Dalsbruk, paddla kanot på Masugnsträsket, eller ta en kopp gott kaffe i något av våra fina caféer. I vår evenemangskalender finns evenemang för alla och envar – välj och vraka!
Se & göra på Kimitoön Evenemang Motion för vuxna och seniorer Kimitoöns Vuxeninstitut   Föreningar på Kimitoön