Katja Öhrnberg - Elixir

Utställningar
Datum: den 1 juni 2020 11:00 - den 22 december 2020 15:00

Plats: Café Söderlångvik

I sin konst tar Katja Öhrnberg upp närvaron av idéer, medvetenhet och känslor. Utställningen Elixir presenterar konstnärens tolkningar av hälsa och välbefinnande. Installationen 200 elixir - Vad behöver du?  på en av restaurangens väggar består av färggranna småflaskor. Verken för tankarna till fysiska medikament men har också en mer andlig sida som understryker sinnesstämningens och känslornas betydelse för välmågan. Många av Öhrnbergs verk springer fram ur tanken att hjälp kan fås genom att helt enkelt bara vila i ögonblicket. De stunder som är befriade från all onödig verksamhet kan vara fyllda av vishet. 

Med hjälp av målningarnas abstrakta och mångbottnade färgytor avbildar Öhrnberg bland annat relationen mellan rörelse och ögonblick. Det är en relation som konkretiseras i kedjorna mellan generationerna, vilket konstnären avbildar i verket Jag var här. Varje generations märken eller ”tägs” är å ena sidan produkter av sin egen tid, å andra sidan bär de på betydelser som härstammar från tidigare generationer. 

Katja Öhrnbergs utställning fortsätter i gårdens park – närmare bestämt på norra sidan av huvudbyggnaden vid början av Nyckelpigsstigen. Stigen slingrar sig sedan vidare in i skogen. Skulpturen Ringdansen med sina pigga färger tar oss tillbaka till barndomens lekar, då människa och natur existerade glatt tillsammans. Gå med i ringdansen och lyssna på det träden har att berätta för dig! 

 

information

Telefon
+358 2 42 50 37
E-post
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Adress
Amos Anderson tie 2, 25870 Kemiönsaari, Finland

 

Karta


 

Alla datum


Evenemang: Från den 1 juni 2020 11:00 till den 22 december 2020 15:00