Hiihtoloma saaristossa - miksei!

Saaristossa ei todellakaan nukuta talvilomalla, vaan harrastetaan aktiivisesti ulkoilua! Lapsille ja aikuisille järjestetään myös hienoja talvilomatapahtumia, niistä voit lukea enemmän tapahtumakalenterissamme!

Lukuisat luontopolut on merkitty selvästi maastoon, vaikkakaan polkuja ei ylläpidetä talvisin. Lapsille erityisen hyvin soveltuvia polkuja ovat Koko perheen puuhapolku talviaktiviteetteineen sekä Lasten puuharetki, jota varten lainataan tutkijan reppu joko Taalintehtaan kirjastosta tai Wahlstenin tavaratalosta Taalintehtaalta.

Kemiönsaaressa on paljon koko perheelle soveltuvia, pääasiassa perinteisen tyylin, latuja. Ladut kiertävät peltoaukeita ja järviä, joten hiihtoreittien näkymät ovat aurinkoisia ja avaria.Kunnan ylläpitämistä laduista löytyy lisätietoa täältä, mutta latuja saattaa aktiivisten asukkaiden ja kyläyhdistysten myötä löytyä myös muualta!

 

talvi1
talvi1 2
talvi1 1

 

Taalintehtaan ruukkikylässä on muutamia potkukelkkoja, joita voi lainata maksutta. Käytäthän kelkkaa nätisti ja palautathan sen käytön jälkeen sinne mistä sen lainasit, eli Cafe Holmbergs Four C:n terassin viereen.

Jäädytettyjä luistinratoja on Kemiössä sekä Keskuskoulun pihalla että Amospuistossa, Taalintehtaalla sekä urheilupuistossa että torilla, Västanfjärdissä Bjärkas Golfilla. Lisätietoa täältä. Merenlahdille on myös aurattu epävirallisia pieniä luisteluratoja. Retkiluistelijoiden suosima lähtöpaikka Saaristomerelle on Ölmosin uimaranta. Huom! Luonnonjäätilanne voi muuttua nopeasti, joten muistathan turvavälineet! Luonnonjäällä liikut aina omalla riskilläsi.

 

talvi1
talvi1 2
talvi1 1

 

Hiihtolomalla on kiva puuhata eläinten kanssa. Stall Hildas Tallissa kokemattomatkin hevostelijat pääsevät kaikessa rauhassa tutustumaan sekä tallin vuononhevosiin että koiriin. Kemiönsaaressa on mahdollista seurata myös villieläimiä. Pelloilla, laduilla ja poluilla näkyy monenlaisten eläinten jälkiä. Merikotkat norkoilevat usein helpon kalasaaliin toivossa lähellä pilkkijöitä. Hiittisissä ja Rosalassa lyhyen ilmaisen lauttamatkan päässä on Suomen tihein peurapopulaatio.

 

talvi1
talvi1 2
talvi1 1

 

Reippaan hiihtolomapäivän lomassa tarvitaan tietysti hyvää ruokaa ja juomaa, ja vaihtoehtojahan riittää! Kemiössä Cafe Adèle ja Café Cake My Way, Kärrassa Merikruunu, Västanfjärdissä B&B Kansakoulu, Kasnäsissä Kasnäs Paviljong sekä Taalintehtaalla Strand Hotellet ja Café Holmbergs Four C.

Talvilomaa ei missään nimessä kannata suorittaa yhdessä päivässä! Majoituspaikoissa on paljon valinnanvaraa. Kemiönsaaren majoitusvalikoimasta löydät niin eritasoisia mökkejä, viihtyisiä hotelleja kuin persoonallisia B&B-majapaikkoja unohtumattomalle hiihtolomaviikoille upeassa talvisessa saaristossa.

 

talvi1
talvi1 2
talvi1 1