Taidekioski näyttely ikkunassa

Näyttelyt
Päivä: 22. kesäkuu 2020 16:00 - 31. elokuu 2020 16:00

Tapahtumapaikka: Vanhan Verstaan ikkunat, Taalintehdas  |  Paikkakunta: Taalintehdas

Syyskuussa 2018 Sagalundin lastenkulttuurikeskus ja Kemiönsaaren kunta käynnistivät uuden yhteistyöprojektin TaideKioskin, joka tuo luovan tekemisen kunnan ala- ja yläkouluihin. Projektin tukijana toimii opetus- ja kulttuuriministeriö.

TaideKioski vierailee vuoropäivinä kunnan eri kouluissa koulupäivän aikana. TaideKioskin taidekasvattaja järjestää avoimia pop-up työpajoja pitkällä välitunnilla sekä vierailee luokissa. TaideKioskissa tekeminen on vapaaehtoista, hauskaa sekä lasten ja nuorten toiveisiin pohjautuvaa. Toiminnalla haluttiin tavoittaa mahdollisimman kattavasti kaikki kunnan lapset ja nuoret. Myös ne, jotka eivät jostain syystä pääse osallistumaan vapaa-ajalla taidekerhoihin ja -harrastuksiin. Siksi TaideKioski toimii kouluissa koulupäivän aikana. Avoimella pop-up työpaja mallilla tavoitellaan mahdollisimman matalan kynnyksen osallistumista.

TaideKioskin pedagogiikan ydin on luovuuskasvatuksessa. Vaikka ollaan kouluympäristössä, toiminta pyrkii erottumaan perinteisestä koulutyöskentelystä. Lopputulos ei ole tärkein, vaan itse prosessi. Taidekasvattaja ei anna valmiita ohjeita ja malleja, vaan ennemmin virikkeitä ja kysymyksiä. Tavoitteena on avoin mieli ja rohkeus katsoa ympäröivää maailmaa uusista näkökulmista taiteen keinoin.

Instagram @artkioskk

 

Tiedot

Kotisivu
Osoite
Tullinmäentie 7, 25900 Kemiönsaari, Finland
Taalintehdas

 

Kartta


 

Kaikki päivät


Tapahtuma: Alkaen 22. kesäkuu 2020 16:00 päättyen 31. elokuu 2020 16:00