Niklas Hollsten on kemiönsaarelainen, pohjoismaista kultaa voittanut korkeiden vuorten lumilautailija ja eräopas. Kemiönsaaren luonto on Niklakselle rakas. Lue Niklaksen ulkoilulajeista Kemiönsaarella!

Niklas Hollsten

Niklas Hollsten: Seikkaile Kemiönsaarella

 1. Kalliokiipeily ja boulderointi
  Kemiönsaarella on kaksi kiipeilypaikkaa, joissa on valittavana sekä urheilureittejä että perinteisiä reittejä: Kemiössä sijaitseva Oxhagaberget ja Taalintehtaalla sijaitseva Senatsberget. Lisäksi Kyrkskärin saarella on uskomattoman hieno perinteinen kiipeilypaikka. Hienoja boulderointipaikkoja on joka puolella saarta. Alueita kehitetään koko ajan, ja reittejä ja paikkoja tulee jatkuvasti lisää. 27crags.com-sivustolla on paljon tietoa eri reiteistä. Aloittelija voi opetella lajin alkeita esimerkiksi kurssilla tai ohjaajan avulla.

 2. Maastopyöräily
  Kemiönsaarella on hienoja polkuja ja traktori- ja hiekkateitä melkein joka puolella. Niitä yhdistelemällä pääsee käytännössä koko saaren läpi ilman, että tarvitsee pyöräillä asfaltilla lähes ollenkaan. Erityisen hienoja polkuja on Amospuiston yläpuolella ja Taalintehtaalla, josta ensiksi mainitussa on helpompia reittejä ja jälkimmäisessä hieman teknisempiä reittejä. Seikkailunhaluisille pyöräilijöille suosittelen Daladantenin lähellä olevan Degerdalin kallioita, joista on upeat näkymät. Jotta alueella pyöräilystä saisi mahdollisimman paljon irti, kannattaa ottaa seuraksi joku, jolla on paikallistuntemusta.

 3. Kajakkimelonta
  Kemiönsaaren etelä- ja länsiosa on kuin tehty kajakkimelontaa varten. Saaristossa on lukemattomia hienoja saaria, joihin pääsee maihin, riippumatta siitä, onko aloittelija vai ammattilainen tai haluaako meloa yhden päivän vai pari viikkoa. Uusia alueita riittää tutkittavaksi loputtomiin joko oppaan kanssa tai ilman. Mitä edemmäs merelle menee, sitä karummiksi ja luonnontilaisemmiksi maisemat muuttuvat. Sitä todennäköisempää on myös nähdä hylkeitä ja merikotkia.

 4. Kanoottimelonta
  Kemiönsaarella on lukuisia pieniä ja isoja järviä, joihin tutustuminen sujuu parhaiten kanootilla. Tutkimusmatkan voi aloittaa vaikkapa upealta Masungsträsketiltä, jossa kunnalla on pari vuokrakanoottia varusteineen. Dragsfjärden on iso ja tarjoaa monipuolisesti nähtävää ja koettavaa, mutta siellä saattaa kohdata myös oikein isoja aaltoja. Jos omistat oman kanootin, voit valita minkä tahansa järven ja mennä melomaan. Joidenkin järvien kohdalla voi olla hyvä pyytää maanomistajan lupa melontaan.

Niklas johtaa luontoaktiviteettiyritys Nature Activities ja tarjoaa mm. melonta, kalliokiipeily ja vaellus huskien kanssa.    Luontoaktiviteeteista Kemiönsaarilla voit lukea lisää täällä!Luontoaktiviteeteista Kemiönsaarilla voit lukea lisää täällä!