NähtävyydetElämä Kemiönsaarella antaa mahdollisuuden kokea suuria kontrasteja pienellä alueella. Luonto tarjoaa kaikkea vehmaista metsistä järviin ja saariston sokkeloista ulkosaaristoon. Kulttuuritarjontaa on aina koreista herraskartanoista musiikkitapahtumiin, museoihin ja lastenkulttuuritapahtumiin. Tässä muutamia vinkkejä, mitä kaikkea Kemiönsaarella voi nähdä ja kokea!

Ulkosaaristo

Kasnäsistä tai Taalintehtaalta pääsee kätevästi ulkosaariston kauniisiin maisemiin joko omalla veneellä tai kesäristeilyillä, joita järjestetään Taalintehtaalta, Kasnäsistä ja Rosalasta. Saaristomeren kansallispuiston saaret, kuten Bengtskär, Örön linnakesaari ja Högsåra ovat suosittuja päiväretkikohteita.

Lue lisää

Bengtskärs fyr
Hitis by

Saaristolaiskylät

Matkustaessa mantereelta saaristolaiskyliin, tuntuu kuin saapuisi toiseen maailmaan. Mikäli et löydä unelmataloasi aivan kyläidyllien keskeltä, on esimerkiksi viehättävät Rosalan, Hiittisten, Högsåran ja Vänön kylät lähellä ja helposti saavutettavissa pääsaarelta. Monet suuntaavat kesäiltaisin tunnelmallisiin ja viihtyisiin ajanviettopaikkoihin, kuten Högsåraan tai Rosalaan.

Saaristosta löytyy myös monia ympärivuotisesti asutettuja saaria ilman kiinteää tieyhteyttä, joissa asustaa aktiivisia saaristolaisyhteisöjä. Hiittisistä ja Rosalasta pääsee töihin ja kouluun maksuttomilla maantielautoilla, joiden merimatka kestää alle 20 minuuttia. Högsåraan kulkee lautta lähes tunneittain.

Lue lisää

Kulttuuritapahtumat

Pieneen kokoonsa nähden Kemiönsaaren kunnassa on tarjolla paljon erilaisia tapahtumia. Baltic Jazz, Festival Norpas ja Kemiönsaaren musiikkijuhlat, sekä mm. keskiaikais- ja sadonkorjuumarkkinoita yhdistävä September Open, ovat alueen suurimmat ja tunnetuimmat tapahtumat. Myös monenlaisia pienempiä tapahtumia järjestetään ympäri vuoden.

Lue lisää

Evenemang