Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimintaa kaikenikäisille

 
 
Kemiönsaarella on tarjolla runsaasti kulttuuri- ja vapaa-ajan toimintaa luonnonläheisessä saaristoympäristössä.

Kulttuuritalo Villa Lande on keskeinen kohtaamispaikka, jossa voit tutustua taidenäyttelyihin, käydä kirjastossa tai elokuvissa tai vaikkapa piipahtaa kahvilla. Aikuisopistomme järjestää monipuolisesti kursseja eri puolilla kuntaa. Valittavana on kaikkea kielten opiskelusta yrittäjyyteen ja käsitöihin.

Kemiönsaarella on monipuoliset ja nykyaikaiset liikuntapaikat, joissa voi harrastaa eri lajeja jalkapallosta skeittaukseen ja hiihtoon. Saarella on myös golf- ja tenniskenttiä, kylpylä ja useita kuntosaleja. Kesäpäivän voi viettää esimerkiksi Ölmosin uimarannalla, joka on yksi suurimmista ja suosituimmista rannoistamme. Haluaisitko aloittaa terveellisemmät elämäntavat? Liikunta- ja elämäntapaneuvontamme tarjoaa tukea ja liikuntaryhmiä, vieläpä maksutta.

Saariston luontoon voi tutustua monella eri tapaa. Meillä on pitkiä ja ainutlaatuisia reittejä ja polkuja, jotka mutkittelevat mielenkiintoisten kulttuuriympäristöjen, kauniiden järvien ja korkeiden näköalatornien lomassa. Menemällä ulommas saaristoon pääset tutustumaan ainutlaatuisiin saariimme. Rannikkoreittiä pitkin voit pyöräillä Etelä-Suomen kauneimmissa metsä, järvi- ja saaristomaisemissa.
Aktiivisilla seuroillamme ja kyläyhdistyksillämme on keskeinen rooli kuntalaisten elämässä. Noin puolet kaikista kemiönsaarelaisista osallistuu yhdistystoimintaan, mikä on keskimääräistä enemmän.

Kemiönsaari on tunnettu festivaaleistaan ja muista suosituista tapahtumistaan. Oletko jo käynyt Baltic Jazzissa, Norpas-festivaalissa, September Openissa tai Kemiönsaaren musiikkijuhlilla? Jos et, niin ne ovat ehdottomasti käymisen arvoiset!

Sagalundin museo, puutarha ja lasten kulttuurikeskus houkuttelevat tulijoita kauempaakin. Taalintehtaan ruukkimuseossa ja Björkbodan lukkomuseossa pääset tutustumaan Kemiönsaaren teollisuuden historiaan.

Visit Kemiönsaari -sivustolla on paljon tietoa Kemiönsaaren palveluista ja nähtävyyksistä sekä runsaasti menovinkkejä. Tapahtumakalenterista voit kurkata, mitä milloinkin tapahtuu.


Visit Kemiönsaari:
Näe & koe
Tahaptumat

Kemiönsaaren kunta:
Näe & koe