Aktiviteetit

Monet muuttavat Kemiönsaarelle päästääkseen lähemmäs upeaa saariston merellistä ja metsäistä luontoa. Toiset arvostavat saaren kirjavaa kulttuurielämää, ja monipuolista ympärivuotista tapahtumatarjontaa. Tässä muutamia vinkkejä, mitä kaikkea Kemiönsaarella voi tehdä ja kokea!

Luontopolut ja pyöräily

Kemiönsaari ja ympäröivän saariston monipuoliset luontopolut ovat retkeilijöiden suosiossa. Purunpään niemeltä avautuu upea näköala Saaristomerelle, kohti yhtä suomalaista kansallismaisemaa.

Luontopolut ja pyöräiltävä Rannikkoreitti houkuttelevat yhdessä monia luonnosta kiinnostuneita alueelle.

Lue lisää

Aktiviteter
Simstränder

Uimarantoja ja vesiaktiviteetteja

Rantaleijonille ja auringonpalvojille on tarjolla hienoimpia hiekkarantoja, mitä kuvitella saattaa. Lähes kaikkialta löytyy lyhyen matkan päästä hyviä rantoja, ja kesäaikaan monissa paikoissa järjestetään uimakouluja. Kasnäsissä pääset pulikoimaan kylpylässä säästä riippumatta.

Aktiivisille saaristoentusiasteille alue tarjoaa yhden maailman parhaimmista paikoista merimelontaan ja purjehtimiseen. Oma vene omassa laiturissa tai kodin läheisessä satamassa on monelle saaren asukkaalle unelmien täyttymys.

Lue lisää

Urheilu ja kuntoilu

Kemiönasaarella on monipuoliset urheilumahdollisuudet, jossa voi liikkua ja harrastaa ympäri vuoden. Kemiön Amosparkenissa on erinomaiset puitteet jalkapallon harrastajille, ja siellä järjestettävä Nurmikenttäcup-jalkapalloturnaus houkuttelee paikalle lukuisasti väkeä läheltä ja kaukaa. Täältä löytyy myös skeittirampit, miniareena ja paljon muuta.

Taalintehtaan Ruukinhallista löydät korkeatasoiset tilat sisäliikuntalajeille ja voimaharjoitteluun. Taalintehtaan hiihtoladut ja kuntorata läheisine frisbeegolfratoineen ovat harrastajien suosiossa. Bjärkas golf on tunnettu viheriöistään kauniin luonnon keskellä.

Lue lisää

Idrott och motion