Purunpään vaellusreitti 18 km

18 kilometrin vaellusreitti vie Söderlångvikista Purunpään niemelle. Reitti Purunpäähän tarjoaa mm. tammilehtoja ja upeita saaristolaismaisemia. Matkan varrelle jää myös laavu. Merenläheinen Purunpään niemi on vaihtelevaa maastoa rehevine lehtoineen ja karuine kallioalueineen. Glasbergetin huipulta avautuu fanstastinen näköala Saaristomeren kansallispuistoon.

Purunpään alue koostuu niin kangasmetsistä, suoalueista, metsäisistä kallioalueista, jyrkänteistä ja louhikoista. Purunpään noin 200 hehtaarin metsäalue suojeltiin pysyvästi vuonna 2019.

Alueen luontopolku, jokakulkee Söderlångvikin kartanolta laavulle, on merkitty valkoisin neliöin. Laavulta Purunpään niemelle reittimerkintöinä toimivat keltaiset merkit. Reittiä pitkin on helppo suunnistaa. Saateella ja talvella kallioalueet saattavat olla liukkaita. Poluilla ei ole talvikunnossapitoa.

Purunpää muiden Söderlångvikin ja Kemiönsaaren reittien kanssa muodostavat jotain, jonka kaikkien luontoa rakastavien pitäisi ottaa käyntikohdelistalleen.

 

Huomioithan, että tulenteko ja leiriytyminen ei ole sallittua Purunpään luonnonsuojelualueella.

Yöpyminen on sallittua jokaisenoikeuksin suojelualueen ulkopuolella. Reitin varrelle osuu myös Sundsvedjan laavu, jossa voi yöpyä. Roskaaminen on kiellettyä, eikä reitin varrella ole jäteastioita.

Reitti kulkee yksityisalueen läpi, joten kunnioita kotirauhaa kulkiessasi reitillä.

Lisätiedot

  • Pituus (km) 18 km
  • Merkinnät Keltaiset merkinnät
  • Kulkusuunta Ei määritetty
  • Vaativuus Keskivaativa
  • Nettisivu https://soderlangvik.fi/purunpaa/
  • Palvelut Tuulisuoja, Tulentekopaikka