Örön linnakesaari

Örön linnake on ollut sotilasalue sadan vuoden ajan ja tarjoaa mielenkiintoisen läpileikkauksen rannikkopuolustuksen historiasta tsaarinajasta nykyaikaan. 

 

Örön luonto ja historia ovat vertaansa vailla. Örön pääasialliset nähtävyydet ovat kasarmialueet, tykkipatterit sekä nykyaikaisemmat lähipuolustusasemat. Ulkoilureitit ja mukulakivitiet yhdistävät nähtävyyksiä. Jos et halua kävellä vaellusreiteillä, voit vuokrata polkupyörän,. Retkien jälkeen on mukava nauttia saunan löylystä. Saaristo on erinomainen paikka harrastaa eri vapaa-ajan aktiviteetteja, riippumatta siitä haetko jännitystä tai rentoutumista.

Örön saarella on paljon metsää, hiekka- ja kivirantoja, upeita niemiä, hienoja luonnon nurmikenttiä sekä kangasmaita. Luonto on hämmästyttävän monimuotoista ja saarella viihtyvät monet uhanalaisia kasvi- ja perhoslajit. Loppukesästä luonto piristyy kanervan ihanasta punertavasta väristä. Oman arvokkaan elinympäristön saarella muodostavat myös pitkät hiekka- ja somerikkorannat, joilta voi löytää harvinaisia kasveja. Örön saarella ovat kaksi luontopolkua, pohjoisempi niin kutsuttu "120 mm kierros" ja eteläisempi "6 tuuman kierros". Merkityillä reiteillä pääsee tutustumaan saaren joka kolkkaan. Saari kuuluu Saaristomeren kansallispuistoon, ja herkän saaristoluonnon suojelemiseksi saarella on voimassa erityisohjeet saaressa liikkuville.

70 venepaikan vierassatama on käytettävissä. Satamassa on myös Örön Rantakahvila, jossa voit nauttia kylmää juotavaa tai syödä jotakin herkullista kahvilan fantastisesta valikoimasta. Siellä on myös pieni satamapuoti, josta voi ostaa kaikkein tarpeellisinta.

Örön ravintolassa voit nauttia hyvästä ruuasta sekä kokea jotakin ainutlaatuista. Ruokalistasta löydät saaristolaisia ja pohjoismaisia herkkuja välimeren vivahduksella. Ravintolaan mahtuu 100 henkilöä, joten voit rentoutua sekä pienessä että suuremmassa seurassa. Örössä voi järjestää suuretkin juhlat, miksikäs ei vaikka häät. Onhan kyseessä ainutlaatuinen saaristo ja sen luonto sekä tavallisuudesta poikkeava ilmapiiri.

Yöpyminen on tärkeää, jotta voit nauttia lomasta ja rentoutua arkipäivästä. Örö tarjoaa huoneistoasumista ja viihtyisiä ryhmähuoneita sekä hostelretkeilymaja tyyppistä yöpymistä.

Metsähallituksen kotisivuilla www.luontoon.fi voit lukea enemmän Öröstä. 

Lisätiedot