Rosalan Viikinkikeskus

Rosalan Viikinkikeskus on museo ja vierailukeskus, jonka pääasiallinen tarkoitus on esitellä saariston ja Suomen rauta-aikaista historiaa. Keskuksen syntymävuodeksi voidaan kutsua vuotta 1992, jolloin me Kirkonsalmen arkeologisten kaivausten inspiroimina rakensimme ensimmäisen rekonstruoidun viikinkitalon, pitkätalo Farmansgårdenin (Idänkävijän talo). Tämän jälkeen monen monta rakennusta ja muuta rekonstruktiota on nähnyt päivänvalon, ja tätä kirjoitettaessa viikinkikylän opaskartalla on 30 toinen toistaan mielenkiintoisempia kohteita, kaikkea mahdollista työn alla olevasta riimukivestä viikinkikylän ylpeyteen, komeaan päällikön halli Rodeborgiin.

Palvelutarjonta on laaja; kahvila ja museokauppa, ruokaa ja ohjelmaa, kuten viikinkien viisiottelu, sekä ohjattuja retkiä lerikouluille, häitä ja muita juhlia. Meiltä löytyy myös räätälöydyt paketit yrityksille, lyhyempinä tapaamispaketteina tai täysihoitoina.

Keskuksen taso kestää hyvin kansainvälisen arvostelun ja on ainoa laatuaan Suomessa. Yöpyminen tapahtuu yhdessä museorakennuksista, mahtavassa päällikön halli Roderborgissa.

Avoinna joka päivä 15.5. alkaen 15.9. saakka, ja vuoden ympäri sopimuksen mukaan. Kesällä voit otta osaa suurenmoiseen kokemukseen ja vierailla samalla risteilyllä Bengtskärin majakalla ja viikinkikeskuksessa, saariston tunnusreitillä.

Lisätiedot

  • Lisäpalvelut Kahvila, Ravintola, Sauna, Kokoustilat
  • Sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  • Postiosoite Reimarintie 5 25950 Rosala
  • Puhelin 1 +358 40 218 29 60
  • Sänkypaikkoja 36
  • Kuulorajoitteiset huomioitu (esim. iduktiosilmukka)

Media