Dalsbruk - Taalintehdas

Taalintehdas - Merellinen ruukki-idylli

Taalintehdas on historiallinen ruukkikylä luonnon keskellä. Taalintehtaasta on tullut matkailijoiden suosima käyntikohde, sillä viehättävät puutalot, hieno vierasvenesatama, hotelli, ravintolat ja muut kylän palvelut houkuttelevat kävijöitä alueelle.

Teollisuushistoria sävyttää yhä vahvasti kylämiljöötä. Kun kylään saapuu mantereen suunnalta, tulee vastaan vanhoja taloja kuonakivitiilistä tehtyine sokkeleineen, matalia puisia työläisasuntoja ja lopulta satama sekä iso tehdashalli, joka kätkee taakseen vanhimmat tehtaan osat. Ruukinmuseo valottaa kylän tehdashistoriaa, joka ulottuu aina 1600-luvulle.

Kylää ympäröivät meri, järvet ja metsät. Lähiluontoon voi tutustua merkittyjä luontopolkuja pitkin, jotka kulkevat järvien lomassa, metsän siimeksissä ja käkkyrämäntyisten kallioiden laella. Senatsbergetin huipulle asti kiipeävä saa nauttia upeasta näköalasta saaren ylle.

Baltic Jazz järjestetään vuosittain heinäkuun alussa ja se on alueen suurin yleisötapahtuma. Muita tunnettuja tapahtumia ovat festivaali Norpas, joulumyyjäiset ja September Open. Kesäisin torimyynti on keskiviikkoisin kello 9-13 ja torimarkkinat houkuttelevat paikalle kymmenittäin myyjiä ja moninkertaisesti kävijöitä. Tori toimiikin tärkeänä kokoontumispaikkana sekä kyläläisille että kesäasukkaille.