Västanfjärd - hiljaisuutta ja rauhaa kyläteillä ja meren äärellä

Hiljaisuusmatkailuun panostava Västanfjärd tarjoaa aitoa saaristolaistunnelmaa ja rauhallisia kyläteitä, mutta myös paljon tekemistä ja tapahtumia. Kylän nähtävyydet ja palvelut sijaitsevat 10 kilometrin säteellä, mutta eri kohteissa saa helposti kulumaan parikin vuorokautta.

Västanfjärdiä värittää purjelaivojen rakennus- ja kalkkikaivoshistoria. Luonto- ja kulttuuripolun varrelta löydät kyltein merkittynä monia kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia sekä rantaniittyjä laiduntavia lehmiä ja lampaita. Retkikohteiksi löytyy myös avolouhoksia ja merenkulun historiasta kertovia muistomerkkejä. Lammalan luontopolun näköalapaikalla puolestaan kelpaa upean maiseman lisäksi nauttia kyläkaupasta hankittuja retkieväitä. Toinen Västanfjärdin luontopoluista johtaa Jarlgårdin jatulintarhalle.

Västanfjärdissa löydät kaikkiin makuihin sopivaa majoitusta. Palkittu Bjärkas golf,  Kansakoulun Bed & Breakfast (myös karavan ja telttailu), Villa Ekbladh, Vestlax Mellangård ja Marielundin mökkikylä tarjoavat kaikki tasokasta majoitusta kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä.

Västanfjärdiin löytää ajamalla Kemiöstä tai Taalintehtaalta Rannikkoreittiä pitkin. Veneellä tuleville löytyy vierasvenesatama Kalkhomen Marina ja ravintola Terrassn. Siellä sijaitsee lisäksi kesäteatteriesitysten, konserttien ja festivaalien näyttämö, jossa järjestetään myös joogatunteja. Tekemistä Västanfjärdissä riittää, sillä täällä pääset pelaamaan tennistä, golfia, boulea ja padelia