Upeat risteilyt Saaristomerellä!

Saaristomeri on maailman suurin saaristo johon kuuluu yli 40.000 saarta ja luotoa. Pääset kokemaan saaristoa upeasti risteilyillä! Alla näet alueen tulevat risteilyt ja kerromme vinkkejä paikoista joihin kannattaa tutustua! Nähdäksesi ilmaiset yhteysalukset ja lossit alueen pääsaariin, katsoo täältä!

Pyöräreitti Rannikkoreitti sekä risteilyt Kasnäsin ja Hangon välillä

Upea Rannikkoreitti on noin 200 km lenkki, jonka varrelle osuu mm. neljä ruukkikylää (Taalintehdas, Teijo, Mathildedal ja Kirjakkala), kolme kansallispuistoa (Saaristomeri, Teijo sekä Tammisaaren saaristo) sekä Pohjoismaiden korkein majakka, Bengtskär.

Rannikkoreitin alukset kulkevat Hangon, Bengtskärin, Rosalan ja Kasnäsin sekä Hangon, Hiittisten ja Kasnäsin kautta. Näille risteilyille voit tulla joko polkupyörän kanssa tai ilman sitä.

Risteilyt soveltuvat täydellisesti myös niille, jotka haluavat kokea ainoastaan uniikit saaristokylät ja meren, mutta ei pyöräilyä.

Meno-paluu risteilyt Hanko-Hiittinen-Kasnäs välillä keskiviikkoisin ja sunnuntaisin 1.7.-14.8.2021 välisenä aikana.

Lisätietoa reitistä ja aikatauluista Kasnäs-Rosala-Bengtskär-Hanko, katso Rannikkoreitti.fi.
Lisätietoa reitistä ja aikatauluista Hanko-Hiittinen-Kasnäs, katso Hankolines.fi.

NELJÄN SAAREN KIERROS | 29.5 - 29.8.2021

Tutustu kiinnostaviin saariimme Öröseen, Rosalaan, Bengtskäriin ja Hiittisiin. Tästä löydät valmiin kolmen päivän ohjelman ruokapaikkoineen, liikenneyhteyksineen ja vierailukohteineen.

Lue lisää

Saariston loistoreitti ROSALAN VIIKINKIKESKUKSEEN JA BENGTSKÄRIIN

Saariston Loistoreitti Kasnäsistä Rosalan Viikinkikeskukseen ja Bengtskäriin. Venematka Kasnäsistä Rosalan kautta ulkosaaristoon ja Bengtskärin majakalle on satumaisen kaunis. Päivästä tulee mielenkiintoinen sekä aikuisille että nuorille.


Päivittäiset risteilyt järjestetään 29.5 - 29.8 välisenä aikana. Varaa matkasi tästä! Lue lisää tästä!

Bengtskäristä pääset myös Hankoon, katso www.marinelines.fi.


Vietä yksi tai useampi päivä Örön linnakesaarella!

Örön linnakesaari avattiin yleisölle kesällä 2015, saaren oltua sitä ennen 100 vuoden ajan sotilaallinen linnakesaari. Saarella löytyy sotahistorian lisäksi upeaa luontoa. Saarella on luontopolkuja, hiekkarantoja, sotahistoriaa sekä palveluja kuten ravintola, hotelli, sauna, vierassatama, kajakkien ja polkupyörien vuokrausta. Pääset Öröhön Kasnäsistä kesästä syksyyn Wilson Charterin venekyydillä. 9.7-14.8. Öröhön pääsee myös Hangosta ja Kasnäsista Hanko Linesin kyydillä. 1.7.-1.8. välisenä aikana Kasnäsista pääsee myös Rositan kyydillä Öröhön.

Lisätietoja Öröstä ja Örön palveluista saat tästä

Risteilyt Hangosta ja Paraisilta Kemiönsaareen ja Söderlångvikiin

Hanko Lines ajaa 1.7.-14.8.2021 meno-paluu reittiä Hanko-Hiittinen-Kasnäs perjantaisin ja sunnuntaisin sekä meno-paluu reittiä Hanko-Hiittinen-Kasnäs-Söderlångvik keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin. Lauantaisin reitti jatkuu Paraisille asti. Lue lisää aikatauluista ja hinnoista osoitteessa www.hankolines.fi.

 

PIENI SaaristoREITTI JA SAARISTOREITTI -risteilyt Taalintehtaalta

Pieni Saaristoreitti (1,5 h)
Keskiviikkoisin heinä- ja elokuussa:

7.7. / 14.7. /21.7. / 28.7. / 4.8.

Pienen saaristoreitin varrella näemme nyky- ja entisaikaisia asutuksia lähimmillä saarilla. Risteilyllä on mahdollista kokea ihastuttava saaristoympäristö, joka tarjoaa paljon tarinoita, historiaa ja anekdootteja. Tämä osa saaristoa oli 1900-luvulla toimiva yhteiskunta kalastajineen, kauppiaineen, ja tehtaan työntekijöineen. Saaristossa oli myös kaivos, joka toimitti katukiviä eri kaupunkeihin Suomessa ja muualla Euroopassa.

Paikallinen opas kertoo kaiken tämän samalla kun risteilemme eteenpäin rauhallisessa tahdissa. Opastus tapahtuu tarvittaessa sekä suomeksi että ruotsiksi.

m/s Alva lähtee Taalintehtaan satamasta, vierasvenesataman vierestä klo 13:00 ja palaa takaisin klo 14:30

Hinta: 25 € / hlö, lapset 3-12 v. puoleen hintaan

Saaristoreitti (5,5 h) sis. lounaan

Perjantaisin heinäkuussa: 2.7. / 16.7. / 30.7.
Lauantaisin heinä- ja elokuussa: 10.7 / 24.7. / 7.8.   

Saaristoreitti ulottuu pidemmälle Suomen kauniiseen saaristoon aina Gullkronan merialueelle saakka. Matkan varrelle mahtuu muutakin nähtävää mm. venäläisten varuskunta, viikinkiaikainen krouvi ja Jungfrusundilla sijaitseva hiidenkirnu. Lisäksi kuulemme tarinoita venäläisten aikakaudelta, Hamnholmenin historiasta, Sandskärin merkityksestä ja Sandön ilmiöstä. Lounas nautitaan Söderlångvikin kartanon Cafe Söderlångvikissa, jonka jälkeen palataan rauhallisessa tahdissa saaristomaisemia katsellen takaisin lähtösatamaan Taalintehtaalle.

Matkalla mukana oleva paikallinen opas kertoo tarinoita viikinkiajalta nykypäivään sekä suomeksi että ruotsiksi.

m/s Alva lähtee Taalintehtaan satamasta, vierasvenesataman vierestä, klo 9:00 (la klo 10:00) ja palaa takaisin klo 14:30 (la klo 15:30)

Hinta: 65 € /hlö, lapset 3-12 v. puoleen hintaan

Varaukset ja lisää tietoja tässä! 

UPEA PYÖRÄILYREITTI RANNIKKOREITTI

Upea 200km pitkä pyöräilyreitti Rannikkoreitti yhdistää neljää ruukkikylää (Talintehdas, Kirjakkala, Teijo ja Mathildedal), kolmea kansallispuistoa (Saaristomeri, Teijo, Tammisaaren saaristo), pohjoismaiden korkeinta majakkaa Bengtskäriä ja hienoja saaristokyliä ja -alueita. Rannikkoreitisä noin 30 km tehdään laivamatkana Kasäs-Hiittinen-Hanko tai Kasnäs-Rosala-Bengtskär-Hanko. Risteilyt toimivat myös hyvin ilman pyörää hienoina päivämatkoina Saaristomerellä. Tutustu reittiin ja aikatauluihin Rannikkoreitin omilla nettisivuilla!

UUTUUS ÖRÖ-ROSALA | 29.5 - 29.8.2021

Reitti Örö -> Rosala joka päivä 29.5. - 29.8.2021. Pe 25.6. ei liikennöintiä.

Reitti Rosala -> Örö su -pe 30.5. - 27.6.2021 ja su-pe 8.8 - 29.8. Pe 25.6. ei liikennöintiä.

Tarkat lähtöpäivät ja lähtöajat aikataulussa.

Info

  • Yhdensuuntainen matka Örö-Rosala tai Rosala-Örö 14€, lapsi (3-12v) 7€. Polkupyörä 5€. Meno-paluu 28€, lapsi (3-12v) 14€. Polkupyörä 10€.
  • Jos sinulla on jo varattu meno-paluu Kasnäs-Örö ja Örö-Kasnäs. Voit käyttää paluumatkan Örö-Kasnäs myös reitillä Örö-Rosala. Ilmoita tekstarilla tai sähköpostilla varaustiedot (pvm ja nimi) ja että paluu on reitillä Örö-Rosala. Voit  käyttää myös fillarin paluulipun Örö-Rosala-reitillä.
  • Alukset SISSEL tai MINANDRA.
  • Paikkoja rajoitetusti. 

Tutustuthan ehtoihin ennen varauksen tekemistä.

Varaus ja info

Melo kanootilla Stora Masugnsträsketillä

Melo kanootilla Stora Masugnsträsketillä ja nauti upeasta luonnosta. Lisätietoja saat tästä!