Syksy - Väriterapiaa ja merituulten raikkautta Kemiönsaarella

Kesä päättyy värien ilotulitukseen. Syksyn värit, joita kutsutaan ruskaksi, on luonnonilmiö, joka maalaa saariston maisemat syvillä ja pehmeillä sävyillä. Kemiönsaari metsineen ja upeine merimaisemineen on täydellinen kohde niille, jotka haluavat vaeltaa värikylläisessä ympäristössä ja nauttia rauhasta ja raikkaasta syysilmasta.

 

Kolaugnar i Dalsbruk. Taalintehtaan kolauunit.
Två personer som ser ut mot vattnet. Kaksi henkilöä jotka katsovat merta päin.
Masugnsträsket på hösten. Masuuninjävi syksyllä.

 

Tunnet syksyn ilmassa
Samaan aikaan, kun moni suomalainen on palannut työnsä pariin ja muistelee menneen kesän upeita muistoja, toiset suuntaavat ulos luontoon viettääkseen erilaista lomaa. Syksy on levollisuuden aikaa: on aika hiljentää tahtia ja otta rennosti. Nauti kävelystä puhtaassa ja viileässä ilmassa, värikylläisessä maisemassa, talvenodotuksen tunnelmissa. Katso Kemiönsaaren luontopolut täällä!

 

Solnedgång vid vattnet. Mökki metsässä veden ärellä.
Stuga på Vänö. Mökki Vänössä.
Vassa som svajar i vinden. Kaisla joka leijuu tuulessa.

 

Viihtyisiä mökki-iltoja
Vuokraa mökki Kemiönsaarelta ja tule nauttimaan rapsakoista syyskeleistä. Syksyn nautintoihin kuluu myös ehdottomasti lautapeli-illat lasten ja läheisten kanssa sekä se, että voit hyvällä omatunnolla kömpiä viltin alle takkatulen ääreen, lukea hyvää kirjaa ja nauttia samalla kupillisen kuumaa juomaa. Mikä voisikaan tuntua paremmalta? Katso Kemiönsaaren viihtyisät majoitukset täällä!

 

Höstdimma. Syysusva.
Man som vandrar i naturen. Mies joka vaeltaa luonossa.
Höst i skogen. Syksy metsässä.

 

Hyvinvointia metsästä
Monelle on yllätys, on että suomalaisia elintarvikkeita saattaa saada täysin maksutta; metsästä keräämällä. Jokamiehenoikeudet antavat jokaiselle mahdollisuuden kerätä lähes kaikkea, mitä sydämesi ja vatsasi kaipaa. Metsän marjat ovat terveellisiä ja vitamiinirikkaita herkkuja.

 

Kantareller. Kantarelleja.
Stuga i skogen vid vattnet. Mökki metsässä veden äärellä.
Lingon. Puolukoita.

 

Sientenkerääjän unelma
Metsät ovat täynnä syötäviä sieniä, kuten keltaisia kantarelleja ja ruskeita suppilovahveroita. Syksy on erinomaista aikaa niille, jotka haluavat kerätä oman ruokansa. Saariston leudon syksyn ansiosta sienestysaika jatkuu aina marraskuulle saakka.


TOP 3 syystekemiset Kemiönsaarella

1. Koe saariston tunnelmia syysristeilyillä.
2. Päiväretket polkupyörällä. Ota oma pyörä mukaan tai vuokraa saarelta menopeli. Tee kulttuuripolkaisu Dragsfjärdenin järven ympäri, polje Västanfjärdissä aistien historian havinaa, tutustu Rosalan ja Hiittisten saaristolaiskyliin tai nauti syyshyggestä Högsårassa.
3. Mielenkiintoiset syystapahtumat: Kemiönsaarelta löytyy niin taidetta, retkiä kuin markkinoitakin!


Syystapahtumat