Kevät Kemiönsaaren saaristossa

Kevät on kaunis ja tapahtumarikas aika saariston luonnossa.

Kemiönsaaren lukuisat pikkusaaret ja luodot tarjoavat kesäksi Suomeen palaaville muuttolinnuille ensimmäisiä pysähdyspaikkoja muuttomatkalla. Kymmenpäiset kurkiaurat, hanhet ja joutsenet pitävät ylilennoillaan vähintään mahtavaa huminaa jos eivät myös muita ääniä. Kemiönsaaren peltoaukeilla ja matkailukarttaan merkityissä lintutorneissa riittää bongattavaa aamusta iltaan. Myöskin pimeän aikaan voit bongailla lintuja: suosittelemme pientä kävelyretkeä ja pöllöjen kutsuäänten kuuntelua. Keväällä esim. Söderlångvikin kartanossa järjestetään aamukävelyjä, joissa tutustutaan lintuihin lauluäänen perusteella. Wilson Charterin haahkaretket Bengtskärin majakalle tarjoavat unohtumattoman elämyksen pesivien lintujen valtakunnassa.

 

Keväällä myös rantojen jäät alkavat sulaa. Vuokramökin ikkunasta voit seurata jäiden pakenemista ja hiljalleen sulamista. Mm. Meripesän ja Ragnar Antonin lomakylän vieraat voivat vuokrata veneen ja avoveden aikaan käydä kokeilemassa kalaonnea. Silakkaa on mahdollista litkata virtauskohdissa helposti useampi kilo. Kannattaa kysellä lisää majoituksentarjoajilta kun pääset paikanpäälle!

kevat 2
kevat 4
kevat 8


Taalintehtaan vireä ruukkikylä tarjoaa tekemistä myös keväällä: lyhyemmät ja pidemmät luontopolut kutsuvat tutustumaan saaristoluontoon. Talviuintikausi jatkuu Labbnäsissä huhtikuun puoleen väliin asti aina tiistaisin. Taalintehtaan kevät starttaa Verkstanilla, Tullinmäentiellä, järjestettävillä Pääsiäismyyjäisillä. Myynnissä on paljon paikallisia tuotteita ruoasta käsitöihin.


Tervetuloa keväiselle Kemiönsaarelle!

kevat 9
kevat 8
kevat 7