Klättra på klippor

För bergsklättrare finns det på huvudön och i skärgården stup för flera olika sorts kättring och i olika svårighetsgrader. Nordic Activities ordnas också ledd klättring och firning från berg för de som inte tidigare klättrat, eller som annars vill ha en guide med sig på klättringsutfärden.

För de som vill klättra på egen hand så finns Oxhagaberget nära Kimito centrum där det finns 13 rutter för tradklättring och passliga topprepsankareplatser för topprepsklättring samt fyra bultade sportklättringsrutter. Vid stupet intill Senatsbergets eldplats finns åtta rutter för tradklättring och också där färdiga ankare för topprepsklättring. Till båda platserna kommer du nära med bil och centrumens service finns nära ifall du vill övernatta eller om du blir svag mitt i klättringen.

Det finns fina stup också längre ut i skärgården invid havet. På ön Kyrkskär finns 11 rutter för tradklättring, där du kan fästa också topprepet. De fina klipporna ger utmaning också för boulderklättrarna. Det finns många andra andra öar där klippor som slipats av havet och flyttblock erbjuder olika nivåers boulderplatser. Om du inte har tillgång till egen båt kan du boka taxibåtsskjuts eller packa klättringsutrustningen i en kajak och bege dig ut på en örundtur.

Du hittar mera info om Kimitoöns klättringsrutter på webbsidan 27crags.

 

Service

  • Inget

Mera information