Skärgårdshavets nationalpark

Skärgårdshavet är ett av världens vackraste skärgårdar och vad naturen beträffar hör den till Finlands artrikaste områden.

Skärgårdshavets nationalpark är de stora fjärdarnas, de små kobbarnas och de skogsbeklädda öarnas rike. Inom nationalparken flätas de karga kobbarna och den bördiga kulturlandskapen samman till en enastående helhet. Gå på äventyr i öarnas mosaikartade landskap eller finn frid invid det fritt svallande havet! Den storslagna skärgården ger oförglömliga upplevelser under alla årstider.

Du kan röra dig i skärgården med egen båt eller hyrbåt. Till nationalparkens öar kan man också komma med taxibåt eller genom att delta i en guidad tur. Till de öar som är bebodda året om kommer man med de statliga förbindelsebåtarna. För paddlare och långfärdsskridskoåkare ger det mosaikartade bandet av öar och de öppna fjärdarna många olika ruttalternativ. Under vintern kan man njuta av fartens tjusning under en tur med långfärdsskridskor i det tysta och underbart vackra skärgårdslandskapet. Kimitoööarnas turisminformation ger gärna tips gällande tuflykter och resor i nationalparken!

Mera information

  • E-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  • Telefon 1 +358 20639 4620