Västanfjärd - Stillhet och ro på byvägarna och vid havet

Västanfjärd, som satsar på tystnadsturism, bjuder på verklig skärgårdsstämning och lugna byvägar, men också på många aktiviteter och evenemang. Byns sevärdheter och tjänster ligger nära varandra, inom en radie på 10 kilometer.

 

Västanfjärd har en rik historia med skeppsvarv och kalkgruvor. Kulturstigen kantas av många kulturhistoriskt värdefulla byggnader och ringlar vidare förbi kor och får som betar på strandängarna. Också dagbrotten och minnesmärkena över ortens sjöfart är lämpliga som utflyktsmål. Utsiktsplatsen vid Lammala naturstig får en extra guldkant när man avnjuter det vackra landskapet tillsammans med vägkost från bybutiken. Den andra naturstigen i Västanfjärd leder till en jungfrudans, eller trojeborg som det också heter.

Du kommer till Västanfjärd då du tar Kustrutten från Kimito eller Dalsbruk. Den som anländer sjövägen kan lägga till vid Kalkholmens gästhamn och restaurang. Kalkholmen har en estrad för sommarteater, konserter och festivaler, samt yogalektioner. I Västanfjärd kan du spela tennis, golf, boule och padel.