Fritid och kultur för alla åldrar

Kimitoön har ett rikt utbud av kultur- och fritidsaktiviteter i en naturnära skärgårdsmiljö. Kulturhuset Villa Lande är en central mötesplats där du kan ta del av konstutställningar, besöka biblioteket, gå på bio eller sätta dig ner för en kopp kaffe. Vårt vuxeninstitut ordnar kurser om allt från språk till företagande och hantverk på olika platser i kommunen.

Vi har fräscha och moderna idrottsplatser där du kan utöva allt från fotboll till skateboard och skidåkning. Det finns golf- och tennisbanor, inomhusbad och flera gym. Om du hellre tar en dag på stranden så är Ölmos badplats en av våra största och mest populära. Behöver du komma igång med en hälsosammare livsstil? Vår motions- och livsstilsrådgivning erbjuder kostnadsfritt stöd och ordnar motionsgrupper.

Det finns många möjligheter att vandra i och utforska vår skärgårdsnatur. Vi har långa och unika leder och stigar som snirklar sig förbi spännande kulturmiljöer, vackra sjöar och höga utkikstorn. Du kan också ta dig längre ut i skärgården och upptäcka våra unika öar. Cykelrutten kustrutten binder ihop södra Finlands vackraste skogs-, sjö-, skärgårds- och havslandskap.
Våra aktiva föreningar och byalag har en väldigt viktig roll. Ungefär hälften av alla kimitoöbor är aktiva inom en förening – ett ovanligt högt genomsnitt.

Kimitoön är känt för sina festivaler och välbesökta evenemang. Har du någon gång varit på Baltic Jazz, Festival Norpas, September Open eller Kimitoöns musikfestspel? Om inte – passa på!

Sagalunds museum, trädgård och barnkulturcenter lockar besökare från när och fjärran. Vid Dalsbruks bruksmuseum och Björkboda låsmuseum kan du ta del av vår industritradition med långa anor. Visit Kimitoön innehåller mycket info om service och sevärdheter på Kimitoön samt en massa tips på vad du kan göra i vår skärgårdsmiljö. I vår evenemangskalender kan du kolla in vad som är på gång just nu!


Visit Kimitoön:
Se & göra
Evenemang

Kimitoöns kommun:
Se & gör