Att göra

Många flyttar till Kimitoön för att komma närmare skärgårdens fantastiska havs- och skogsnatur. Andra lockas av det rika kulturlivet med evenemang året om. Här kommer några tips på vad du kan göra och uppleva på Kimitoön!

Naturstigar och cykling

Kimitoön och områdets skärgård är känt för sina mångsidiga naturstigar. Purunpää udde ger en fantastisk utsikt över Skärgårdshavet, ett av Finlands främsta nationallandskap.

Tillsammans med cykelrutten Kustrutten lockar stigarna många naturintresserade till området.

Läs mer

Aktiviteter
Simstränder

Badstränder och vattenaktiviteter

För strandlejon och soldyrkare i alla åldrar erbjuder området några av de finaste sandstränderna man kan tänka sig. En bra strand är sällan långt borta, och sommartid ordnas simskolor på många orter i området. I Kasnäs kan du ta dig ett dopp i skärgårdsbadet oavsett väderlek.

För aktiva skärgårdsentusiaster hör området till ett av de bästa i världen för havskajakpaddling och segling. Drömmen om att ha båt vid egen brygga eller i någon av hamnarna, bara minuter från hemdörren, är verklighet för många som bor här.

Läs mer

Idrott och motion

Kimitoön erbjuder många idrottsmöjligheter året om. Amosparken är det givna stället för alla fotbollsentusiaster – till exempel Gräsplanscupen lockar lag från när och fjärran när det är turneringsdags. Här finns också skateboardramper, en miniarena och mycket mer.

Brukshallen i Dalsbruk har proffsiga utrymmen för till inomhusgrenar och styrketräning. Dalsbruks skid- och löpbana med anslutande frisbeegolf får mycket uppskattning. Bjärkas golf är vida känd för sin fina green i vacker natur.

Läs mer

Idrott och motion