Våra företagare berättar

Strandells El

Strandells_600x400

För Strandells är det viktigt att lyssna på vad kunderna behöver för att bekvämt kunna bo och leva på Kimitoön. Vi ser det som en fördel att så gott som alla i vår personal själva bor här – vi kan garantera personlig service med lokal kvalitet, samtidigt som Strandells bidrar till att bibehålla öns livskraft.

Vårt företag började sin resa för 70 år sedan då Harry Strandell började med elinstallationer i Västanfjärd. Under årens lopp har tjänsteutbudet utökats med vvs-installationer och planeringsuppdrag, och butiken slog upp sina dörrar i slutet på 1980-talet. Idag finns vi i Kimito centrum med vårt mångsidiga teknikvaruhus som betjänar både yrkesfolk och privatpersoner med allt från kvalitativa handverktyg, arbetskläder och el- och vvs-tillbehör till vitvaror med hemtransport och installation.

Vår el- och vvs-planeringsavdelning tillsammans med våra yrkeskunniga montörer erbjuder kunden möjlighet att smidigt få alla hustekniktjänster från en och samma aktör.

Vi hoppas kunna vara lika livskraftiga i åtminstone 70 år till!

Sofia Hellsberg - Strandells El

 

Kimitoöns Båtcenter

Kimitoöns Båtcenter

Det är både tryggt och omväxlande att vara företagare på Kimitoön. På en ort där så gott som alla känner alla fungerar kontakterna till andra företag och sektorer smidigt. Sammanhangen är överblickbara och samarbetet löper. Det mesta går att lösa med ett samtal eller två.

I båtbranschen där Kimitoöns Båtcenter verkar har vi glädjen att också möta många nya ansikten. Fritidsboare och inflyttare utgör en stor del av vår kundkrets. Det är både givande och roligt att få se andras blick på vår ö och vara en del av processen när nya människor rotar sig här. De långväga kunderna blir också fler och fler.

Många tycks ha insett att det är lika långt från stan till landsbygden som från landsbygden till stan. Och också att vi här ute på landet är bra på att erbjuda det där lilla extra i form av skräddarsydda lösningar och personlig service, inte bara vid båtköpet utan även för båtlivet i stort.

Ben Lindström - Kimitoöns Båtcenter

KivaQ

KivaQ_till_sidan600x400

Att ha vårt huvudkontor på Kimitoön anser vi är ett ypperligt val. Eftersom vi bär med oss vårt jobb i våra datorer kan vi arbeta var som helst. Därför väljer vi också gärna buss- och tågresor framför bil, när det är möjligt. Goda förbindelser finns.

Att vi är bosatta i skärgården innebär att vi ofta kommer med ett lugn till kunden, vilket är av stor betydelse då vi arbetar med välbefinnande. Vi åker in till hektiska Helsingfors över dagen och får komma hem till natten till stillheten och stjärnhimmeln.

Vi märker även att vår skärgårdsprofil är något som upplevs positivt bland kunderna. Många kunder kommer gärna på besök då vi har planeringsmöten eller workshoppar i skärgårdsmiljö. Det upplevs som ett skönt avbrott från vardagens tempo och stimulerar både kreativitet och problemlösningsförmåga.

Ove Näsman - KivaQ

Cake My Way

Cake_my_way_600x400

Hela min släkt har varit företagare på Kimitoön ända sedan min farfars far. Genom alla generationer har vi upplevt det som viktigt att vi företagare här stöder varandra. Här finns gemenskap och det är som att vara en del av en stor familj.

För mig är det en stor glädje att få ägna mig åt min passion och erbjuda bakverk åt ortsborna, nära den vackra naturen och skärgården. Att vinna tv-tävlingen Hela Finland bakar, och att senare bli utsedd till Årets ambassadör på Kimitoön, var en stor ära för mig.

Riitta Wuorio-Bäck - Cake My Way

Kasnäs

Kasnäs_till_sidan_600x400

Företagsamhet i skärgården är en varierande och intressant livsstil. Som turismföretagare krävs driftighet och vilja. Vi är inte rädda för utmaningarna, utan redo att ta emot dem med positiv anda och se möjligheterna.

Saltstänk och Livskraft återspeglas i vårt dagliga arbete i form av vår glada skärgårdsanda och stoltheten att få visa upp den vackra skärgården för våra kunder.

Tanja Liljeqvist - Kasnäsudden Ab

Garnhärvan

Garnharvan_till_sidan600x400

För oss känns det bra att vara företagare på en liten ort som Kimitoön. Vi får en nära relation till våra kunder och det är sällan vi upplever stress under våra arbetsdagar.

Här på ön har man gott om tid. Det om någonting är livskraft för oss!

Sara Wennström & Tone Leganger - Garnhärvan