Paddla kanot på Stora Masugnsträsket

Precis invid Dalsbruk, ca 700 meter från byns absoluta centrum, ligger den fantastiska sjön Stora Masugnsträsket i en miljö som består av bergs- och skogslandskap, myrar och skär. Området ger en känsla av vildmark och de nordligare delarna av sjön bjuder på total avsaknad av hus och vägar, alltså ett mecka för naturälskaren.

Nu är det möjligt att hyra indiankanoter vid sjön, för att på egen hand göra turer på sjön. Två tvåpersoners kanoter går att hyra till ett dagspris på 30 € per kanot (15€ för max 4 timmar). Uthyrningen sker under höst och vår från Wahlstens butik och från gästhamnen i Dalsbruk sommartid. Med kanoterna kommer paddlar, flytvästar (vuxen- och barnstorlekar), karta över sjön och vattentäta säckar för att förvara sin personliga utrustning i.

I sjön häckar fåglar som inte bör störas under häckningstiden, och vi ber att ingen landstiger på de på kartan med rött utmärkta öarna under tiden 15.4 till 31.7. Den paddlingsbara sträckan runt sjön är omkring 6 kilometer, och många fina strandklippor för pauser finns, vi rekommenderar därför att man reserverar minst fyra timmar för att rofyllt hinna uppleva hela sjön.

Paddlingskartan över Stora Masugnsträsket vilken medföljer vid hyrning går även att ladda ner här.

Läs Sanna-Mari Kunttus blogginlägg om paddling på träsket på Retkipaikka!

Wahlstens varuhus 02 466 1360, 044 543 5983
Gästhamnen +358 207 639 616