Framför näsan på dig

Ditt nya hem i Kimitoön

Avslappnat & naturskönt i Kimitoön

Orten erbjuder en mångsidig och vacker natur med lummiga skogar och den yttre skärgårdens karga klippor. Kimitoön har drygt 6 600 invånare och består av omkring 3 000 öar och skär, varav ett tjugotal är bebodda året om. Vårt läge med nära avstånd till Åbo, Salo och Helsingfors gör Kimitoön till en attraktiv ort för turism och boende, såväl året om som under fritiden!

Vi vill erbjuda mer än vackra och trygga miljöer för våra invånare och besökare. I Kimitoöns kommun finns även mångsidig service, ett rikligt kulturutbud och ett stort urval av fritidsaktiviteter. Till sevärdheterna hör Bengtskärs fyr, Örö kustfort, den anrika bruksorten Dalsbruk, den idylliska lotsbyn Högsåra, Söderlångvik gård och skärgårdsbyar som Rosala och Hitis.

Härifrån kommer du även vidare till Skärgårdshavets nationalpark. Vår skärgård hör också till Skärgårdshavets biosfärområde, ett av två UNESCO-biosfärområden i Finland.

Våga ta steget, storstan finns alltid kvar.

När vi frågar våra inflyttare så är en bättre livskvalitet och närheten till havet de främsta orsakerna till att de valt Kimitoön. Att komma närmare naturen och leva ett lugnare liv uppskattas bland våra inflyttare. 

Skärgården erbjuder ypperliga möjligheter för distansarbete och företagande. Små företag och mikroföretag utgör grundpelaren i Kimitoöns näringsliv. Kimitoöns omfattande fibernätverk tillsammans med trådlös nätverk garanterar säker och snabb anslutning för distansarbete. Vi är nära alla södra Finlands storstäder och det går även smidigt att pendla från Kimitoön! 

På den här sidan hittar du information om boende, arbetsmöjligheter, utbildning, fritid och allt du behöver för att våga ta steget till ett liv i skärgården!

Med bil & buss

Salo – Kimitoön ca. 40 min
Åbo – Kimitoön ca. 1 h
Helsingfors – Kimitoön ca. 2 h

 

© Kimitoöns kommun | Sekretesspolicy