Jobb och företagande

Jobba på Kimito

Distansjobba med havsutsikt 

Jobba hemifrån, från stugan eller på ett kontor – Distansjobb öppnar nya möjligheter

Intresset för att jobba på distans ökar och öppnar samtidigt en möjlighet att vistas allt längre i skärgården. En kopp kaffe och distansmöte på egen terrass är det nya normala! Ibland kan det vara bekvämare att jobba på ett kontor i lugn och ro – därför erbjuder vi en drop-in arbetspunkt för våra distansarbetare. I DIT-center i Dalsbruk kan du hyra ut ett kontorsrum nån dag i veckan gratis. 

Bekanta dig med kontorsrummen och boka!

Jobb på Kimitoön 

Vill du jobba i skärgården? 

Kimitoöns näringsliv är väldigt mångsidigt och det finns alltid utrymme för nya arbetstagare speciellt inom hälsovården och äldreomsorgen samt hotell- och restaurangbranschen. Kimitoöns kommun arrangerar årligen en digital Rekrymässa där du kan bekanta dig med öns arbetsgivare. Du hittar årets rekry-filmer här!

Arbeta inom hälsovården och äldreomsorgen

Kolla in Kimitoöns kommuns lediga arbetsplater.

Plats för just ditt företag!

Kimitoön är en av Finlands stugtätaste kommuner. Handel och byggverksamhet, turism, båtbranschen samt hotell- och restaurangbranschen är därför näringsgrenar som växer. 

Vårt område har en kraftig entreprenörsanda och det råder ett gott företagsklimat. Små- och mikroföretag utgör grundpelaren i Kimitoöns näringsliv. Vi finns nära södra Finlands större städer och viktiga leder, och har en egen hamn i Dalsbruk med åtta meters farledsdjup vilket erbjuder goda exportmöjligheter.

Vi erbjuder blivande och redan etablerade företagare kostnadsfri rådgivning. Vi hjälper dig också att hitta en lämplig tomt, företagslokal och vid behov även arbetskraft. Via våra nätverk har du lättare att hitta de rätta kontakterna och samarbetspartners inom just din bransch!