Jobba hemma, på stugan eller på ett kontor – Distansjobb öppnar nya möjligheter

Intresset för att jobba på distans ökar och öppnar samtidigt en möjlighet att vistas allt längre i skärgården. En kopp kaffe och distansmöte på egen terass är ingen utopi längre. Ibland kan det vara bekvämare att jobba på ett kontor i lugn och ro – därför erbjuder vi en drop-in arbetspunkt för våra distansarbetare! I DIT-center i Dalsbruk kan du hyra ut ett kontorsrum nån dag i veckan gratis. Det finns även andra möjligheter om du funderar på att hyra ett kontor under en längre period.

Behöver du ett rum där du kan jobba ostört nån dag i veckan eller bara för några timmar?

Då kan du använda vår gratis drop in-möjlighet i DIT-centers kontorshotell i Dalsbruk under år 2021. Vi erbjuder tre färdigt möblerade kontorsrum i närheten av Dalsbruks centrum. I kontorshotellet finns fri tillgång till wifi och ett kök där du kan koka ditt eget kaffe eller te.

Max tre dagar per bokning. Vi följer tillsammans myndigheternas anvisningar och rekommendationer. 

Bokningar:

Roger Sjöqvist
Dalsbostäder Oy Ab

Tfn. 040 530 3584

roger.sjoqvist(at)ditcenter.com

Adress: DIT-centers företagarcentrum, Masugnsvägen 5, 25900 Dalsbruk

Behöver du ett rum där du kan jobba under en längre period?

DalsInn erbjuder färdigt möblerade och omöblerade kontorsrum precis invid hamen. I kontorshotellet finns fri tillgång till wifi, kök, mötesrum samt bastu.  

Ta kontakt om du behöver rum eller lokal förmånligt för en längre tid!

Bokningar:

Dals Inn
Jukka Siitonen
Tfn. 044 306 7012
varaukset(at)portside.fi

Adress: Dals Inn, Dalsbruksvägen 709, 25900 Dalsbruk

Plats för just ditt företag!

Kimitoön är en av Finlands stugtätaste kommuner. Vår unika natur och rika kulturmiljö gör dessutom området till en populär destination för turister. Handel och byggverksamhet, båtbranschen, hotell- och restaurangbranschen är därför näringsgrenar som växer. Närmat, eller mathantverk, har även fått ett starkt fotfäste på Kimitoön.

Vårt område har en kraftig entreprenörsanda och det råder ett gott företagsklimat. Små företag och mikroföretag utgör grundpelaren i Kimitoöns näringsliv. Vi finns nära södra Finlands större städer och viktiga leder och har en egen hamn med åtta meters farledsdjup, vilket erbjuder goda exportmöjligheter.

Vi erbjuder blivande och redan etablerade företagare kostnadsfri rådgivning. Vi hjälper dig också att hitta en lämplig tomt, företagslokal och vid behov även arbetskraft. Via våra nätverk hittar du rätt kontakter och samarbetspartner inom just din bransch.

Enligt våra företagare...

Teija Puranen

Jag tog examen i textil design på Konsthögskolan i Helsingfors 2006. Yrkesexamen innehöll mångsidig undervisning med fokus på designpraxis och marknadsföring som gav ypperliga färdigheter till företagande. 2010 blev jag företagare på heltid och har sedan dess arbetat i mitt drömjobb som textildesigner.

Mönsterdesign för internationella företag

Jag gör mönsterdesign för beställarföretag varav de största är Nanso och japanska Sunrose. Japanska och internationella kunder är intresserade av vår natur varifrån jag ofta söker inspiration till nya mönster. En del av mitt jobb består av bearbetning eller färgsättning av gamla mönster för nytillverkning bland annat till Marimekko. Långvariga relationer med beställare skapar en djupare kundrelation och man kan kommunicera rakare och öppnare vilket är en fördel för båda parterna.

Företagande på Kimitoön

Som barn tillbringade jag många somrar i skärgården och drömmen om att flytta till skärgården realiserades 2010 när en bekant tipsade om en ledig hyreslägenhet i Tjuda. Huvudstadens vimmel förändrades till lugn landskapsmiljö som ger utrymme för tanke och kreativt arbete.

I början av entreprenörskarriären deltog jag i ett utvecklingsprojekt som hjälpte mig att hitta ett nätverk med andra aktörer inom kreativa branschen. Jag har också gått en entreprenörskurs och också noterat att Kimitoöns kommun har en god entreprenöranda. Lokalt samarbete mellan företagare verkar fungera bra.

Även en billös entreprenör klarar sig bra här eftersom det är lätt att ta sig fram med cykel. Bussförbindelserna från Kimito till städerna fungerar bra. 

Företagarens fritid

Jag cyklar mycket och trivs i naturen. Man kan till exempel cykla till Örö och övernatta i tält, utforska Dalsbruk eller njuta av våren i Högsåra. Listan på bästa utflyktsställen är lång men jag vill ännu lägga till Västanfjärds gästhamn, Strömma kanal och Äänipäivät i Kiila i juni.

Enligt våra företagare...

KivaQ | Ove Näsman

Specialläkaren i företagshälsovård Ove Näsman är grundare av KivaQ. Han har över 40 års erfarenhet av arbetsvälbefinnandets olika delområden och av praktiskt arbete som företagsläkare. Sedan 2010 har han som företagare hjälpt företag och kommuner att förbättra resultat och produktivitet via förbättrat arbetsvälbefinnande.

Expert inom arbetsvälbefinnande

KivaQ producerar för företag och organisationer tjänster och produkter för att mäta och utveckla personalens arbetsvälbefinnande. Vi erbjuder företagen produkter och metoder, som både i praktiken och vetenskapligt visat sig hjälpa organisationer och dess personal mot allt bättre fungerande arbetsgemenskaper samt bättre arbetsvälbefinnande, totalproduktivitet och lönsamhet.

Företagande på Kimitoön

Att ha vårt huvudkontor på Kimitoön anser vi är ett ypperligt val. Eftersom vi bär med oss vårt jobb i våra datorer kan vi arbeta var som helst.

Att vi är bosatta i skärgården innebär att vi ofta kommer med ett lugn till kunden, vilket är av stor betydelse då vi arbetar med välbefinnande. Vi åker in till hektiska Helsingfors över dagen och får komma hem till natten till stillheten och stjärnhimmeln.

Vi märker även att vår skärgårdsprofil är något som upplevs positivt bland kunderna. Många kunder kommer gärna på besök då vi har planeringsmöten eller workshoppar i skärgårdsmiljö. Det upplevs som ett skönt avbrott från vardagens tempo och stimulerar både kreativitet och problemlösningsförmåga.

Företagarens fritid

Företagarens vardag balanseras med båt- och stugliv, fiske, jakt och svampplockning. Motion är viktig för denna fd ishockeylandslagets läkare och fritiden går till speciellt stavgång, hemmagym, cykling, skidåkning, golf och simning.

Enligt våra företagare...

Kimitoöns båtcenter
Ben Lindström

Kimitoöns Båtcenter är grundat 2017 då jag och min före detta affärspartner Jyrki Saarenpää köpte affärsverksamheten av dåvarande Kemiön Venekeskus. Det företaget hade verkat in Påvalsby sedan 1996. När vi tog över blev det snabbt aktuellt med både flytt av butiken upp till Kimito centrum och namnbyte till Kimitoöns Båtcenter. År 2018 vidgade vi vårt revir till Ekenäs där vi driver Ekenäs Båtcenter. Idag sysselsätter Båtcentret 15 anställda och till och från en handfull underleverantörer.

Ett brett sortiment av båtar och tjänster

Båtcentret är specialiserat på små och medelstora båtar, men erbjuder i princip båtar för alla önskemål, både nya och begagnade. I vårt sortiment ingår populära inhemska märken som Buster och Yamarin och Yamahas utombordsmotorer. Båtpaketen levereras komplett utrustade för kundens behov, enligt nyckeln i handen-principen. 

Vår målsättning är att kunna erbjuda mångsidig kundorienterad betjäning och skräddarsydda lösningar för ett bekymmersfritt båtliv. Vid sidan om båtar står vi till tjänst med auktoriserad Yamaha-service, professionellt underhåll, båtförvaring, högklassiga tillbehör samt leasing av båtar.

Företagande på Kimitoön

Det är både tryggt och omväxlande att vara företagare på Kimitoön. På en ort där så gott som alla känner alla fungerar kontakterna till andra företag och sektorer smidigt. Sammanhangen är överblickbara och samarbetet löper. Det mesta går att lösa med ett samtal eller två. 

Många tycks ha insett att det är lika långt från stan till landsbygden som från landsbygden till stan. Och också att vi här ute på landet är bra på att erbjuda det där lilla extra i form av skräddarsydda lösningar och personlig service, inte bara vid båtköpet utan även för båtlivet i stort.

Företagarens fritid

Åker båt, äter gott och spelar padel.

© Kimitoöns kommun | Sekretesspolicy