10 syytä valita Kemiönsaari

Skrollaa loppuun ja katso muuttajatarinat!

1. Merellistä ja luonnonläheistä asumista

Kemiönsaari on tunnettu ainutlaatuisesta ympäristöstään, jonka maisemat vaihtelevat saariston karuista luodoista ja vehreistä saarista pääsaaren huojuviin peltoihin ja kulttuurihistorialliseen ruukkiympäristöön. Asutpa tai liikutpa missä päin tahansa, jossain lähettyvillä on aina kaunis ranta, hyvä sienimetsä, venepoukama tai viihtyisä kahvila. Asumiseen voit valita rauhallisen omakotitalon, nykyaikaisen huoneiston palvelujen läheltä tai vaikkapa viehättävän puutaloasunnon. Tarjolla on kaikkea luonnonläheisestä asumisesta luksukseen. Täällä saat enemmän vastinetta rahoillesi! Nippelitietona kerrottakoon, että Kemiönsaarella voi asua myös esimerkiksi Siperiassa, Honolulussa tai Jokohamassa. Kemiönsaari ei nimestään huolimatta ole vain yksi saari, vaan se muodostuu lähes 3 000 saaresta ja luodosta. Näistä parisenkymmentä on ympärivuotisesti asuttuja. Pääsaarille on hyvät yhteydet useita kertoja päivässä.

2. Lähiruoka

Maataloudella on täällä pitkät perinteet, ja lähiruoka on kasvava elinkeinoala. Kaupoissa ja tilamyymälöissä myydään paikallista kalaa, leipää, vihanneksia, juomia ja muita lähituotteita. Meillä on myös vakiintunut Reko-lähiruokaverkosto.

 

3. Harrastusmahdollisuudet

Veneily, luontopolut, kuntosalit, urheilupuistot, kylpylä, golf, ratsastustallit, kalastus, metsästys ja monipuolinen tapahtuma- ja kulttuuritarjonta. Mahdollisuuksia on lähestulkoon rajattomasti. Meillä on myös omat elokuvateatterit, hyvin varustellut rakennustarvikeliikkeet käsistään kätevälle sekä kattava kuituverkko, jos mieluummin vietät aikaasi Twitchissä striimaten.

4. Yhteisöllisyys

Täällä tunnetaan omat naapurit ja tiedetään, kenen puoleen voi tarvittaessa kääntyä. On yhdistyksiä, seuroja, ryhmiä, kerhoja ja kursseja joka lähtöön. Kylätoimikunnat ovat aikaansaavia ja aktiivisia. Kaksi kylistä, Västanfjärd ja Taalintehdas, on valittu jopa oman maakuntansa vuoden kyläksi. Kemiönsaarella ”moi” toimii tervehdyksenä kaikille, kielestä riippumatta. Käden nostaminen vastaantuleville autoilijoille kuuluu saaren tapoihin, ja erityisen tärkeää tervehtiminen on Västanfjärdin alueella. Tämä kannattaa pitää mielessä täällä päin liikkuessa!

5. Turvallisuus

Päiväkotimme ja koulumme tarjoavat turvallisen ympäristön, jossa lapsia kannustetaan liikkumaan ja tutustumaan ympäröivään luontoon. Kouluissa on pienet ryhmäkoot, ja päteviä opettajia on hyvin saatavilla. Tämänhetkisiä painopisteitä ovat erityisesti hyvinvointi, digitaalinen osaaminen ja kielellinen yhteistyö. Opettajat tuntevat oman koulunsa oppilaat, ja oppilaat puolestaan tietävät kaikkien koulukavereidensa nimet. Kun vanhemmat haluavat keskustella omaa lasta koskevista asioista, on kynnys ottaa yhteys kouluun matala. Vanhempainyhdistyksissä on mahdollisuus toimia lasten ja nuorten hyväksi yhdessä muiden vanhempien kanssa.

6. Kielikylpy

Kemiönsaari ei ole vain kaksikielinen, vaan pikemminkin monikielinen. Päivähoidossa lapset omaksuvat usein sekä suomea, ruotsia että englantia. Kouluissa panostetaan kielten oppimiseen jo varhain. Ruotsinkielisiä ja suomenkielisiä peruskouluja on useita, ja terveydenhuoltoa ja muita kunnan palveluja on tarjolla omalla äidinkielellä.

7. Hyvä palvelutarjonta ja monipuoliset kaupat

Vaikka asukasmäärä ei ole kovin suuri, meillä on kuitenkin runsaasti erilaisia kauppoja, kahviloita ja ravintoloita sekä varsin monipuolinen palvelutarjonta. Kaupoissa on tarjolla kaikkea vaatteista älytelevisioihin ja mönkijöihin. Juuri nyt meillä on pulaa suutareista, joten jos olet alan ammattilainen, ei muuta kuin tervetuloa joukkoomme! Kunnan terveydenhuollon jonot ovat lyhyet ja palvelu on joustavaa.

8. Yrittäjyys ja verkostoituminen

Kemiönsaari on suosittu käyntikohde, ja mökkien ja vapaa-ajanasukkaiden määrä kasvaa tasaisesti. Itse asiassa vapaa-ajanasukkaita on enemmän kuin vakituisia asukkaita, ja yhä useampi viettää aikansa täällä ympäri vuoden. Samalla erilaisten palvelujen tarve kasvaa. Erityisesti veneily, palveluala, matkailu, kaupan ala ja rakentaminen ovat kasvavia aloja, joilla on hyvät edellytykset kasvuun ja verkostoitumiseen. Taalintehtaalla on kasvava teollisuusalue, jonne suuremmatkin yritykset voivat asettua ja löytää yhteistyökumppaneita sekä saavuttaa synergiaetuja muiden yrittäjien kanssa. Saatat myös löytää sinua kiinnostavan yrityksen, joka hakee toiminnalleen jatkajaa. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.

9. Kaukana, mutta kuitenkin lähellä

Kemiönsaarelle on helppo päästä, ja täältä pääsee myös helposti pois. Mutta miksi kukaan haluaisi pois Kemiönsaarelta? Jos siihen kuitenkin tulee tarve, tältä Suomen suurimmalta rannikkosaarelta pääsee nopeasti siltojen yli suurempiin kaupunkeihin ja pääväylille. Autolla ajaa noin tunnissa Turkuun, alle tunnissa Saloon ja kahdessa tunnissa Helsinkiin. Entä joukkoliikenne? Kyllä vain. Turkuun, Saloon ja Helsinkiin kulkee linja-autoyhteys. Jonoja? Eipä juuri muuten kuin kaupan kassalla perjantaisin ja yhteysaluksiin kesäviikonloppuisin.

10. Etätyö

Etätyön yleistyessä työnteko ei ole enää entiseen tapaan paikkaan sidottua. Miltä siis kuulostaisi työnteko omalla laiturilla kuunnellen lokkien ääniä taivaalta ja laineiden liplatusta rantakiviä vasten? Sen sijaan, että vietät aikaasi hitaasti matelevissa autojonoissa, voisit nukkua vähän pidempään, käydä aamulenkillä koiran kanssa ja keittää kupillisen kahvia samalla kun availet työkonetta. Ja jos tarvitset toimistohuoneen, josta on merinäköala, sekin onnistuu!

Ehkä muuttajamme vakuuttaa sinut!

Eggertin perhe rakensi kodin maaseudulle

Turvallinen kasvuympäristö lapsille ja parempi elämänlaatu houkuttelivat Mikaelin ja Erikan palaamaan kotiseudulleen. Kemiönsaarella on myönteinen yrittäjäilmapiiri ja runsaasti vapaa-ajan toimintaa tarjolla koko perheelle.

Ehkä muuttajamme vakuuttaa sinut!

Tuomo ja Sari toteuttivat unelmansa

Viihtyisä vanha koulutalo ja sijainti sopivan matkan päässä Helsingistä ja Turusta saivat Tuomon ja Sarin muuttamaan Kemiönsaarelle. He arvostavat erityisesti kaksikielisyyttä ja lähellä olevia palveluita.

Ehkä muuttajamme vakuuttaa sinut!

Kristiina ja Ville otettiin lämpimästi vastaan

Ihmiset, luonto, ja historiallinen ruukkimiljöö tekivät Kristiinaan ja Villeen vaikutuksen. Nyt he asuvat viehättävässä puutalossa meren läheisyydessä, Suomen kauneimmassa saaristossa.

© Kemiönsaaren kunta | Tietosuojaseloste