Millainen on sinun unelmiesi koti saaristossa?

Täältä näet Etuovi.com-sivustolla myynnissä olevat ympärivuotiseen asumiseen soveltuvat asunnot. Vapaa-ajan asunnot ja tontit löydät osoitteesta Etuovi.com tai Oikotie.fi. Ilmoitukset ovat ulkopuolisen tahon sivustoilla, jotka eivät ole Kemiönsaaren kunnan ylläpitämiä.

Vapaita yksityisiä vuokra-asuntoja voi etsiä esimerkiksi osoitteesta Oikotie.fi tai Vuokraovi.com. Kunnan tytäryhtiöt Kimitobacken ja Dalsbostäder tarjoavat vuokra-asuntoja Kemiössa ja Taalintehtaalla.

Kemiönsaarelta löytyy myös vapaita tontteja asemakaavoitetuilla alueilla, joista löytyy valmis kunnallistekniikka. Löydät vapaat tontit alla olevalta sivulta.

Jos omistat loma-asunnoksi luokitellun rakennuksen ja haluat muuttaa käyttötarkoituksen asuinrakennukseksi, sinun on haettava tarvittavat luvat kunnalta. Rakennuksen on myös täytettävä tietyt vaatimukset. Menettelyjä on erilaisia ​​sen mukaan, missä rakennus sijaitsee ja miltä alueen suunnitelma näyttää. Täältä löydät ohjeet jatkamiseen.

Dahlby - Aurinkoranta

Området Dahlby-Gammelby är beläget vid infartsporten från öster till Kimitoön alldeles intill Strömma kanal. Alla tomter i Solstrandsområdet erbjuder havsutsikt, närhet till naturen och en uppsjö med fritidsaktiviteter i grannskapet. Området har goda kommunikationer och närhet till god service såväl i Kimito centrum, på fem minuters avstånd med bil, som i grannkommunen Salo vars centrum finns på 25 minuters avstånd. Och skärgården, den börjar här och fortsätter, ja hur långt och länge du själv vill. Som en kuriositet kan nämnas att här kan du, på enda stället i Finland, tydligt iaktta tidvattenfenomenet.

Tontit on kaavoitettuja erillisiä pientaloja varten, 230 m2 rakennusoikeudella. Alueelle on laadittu ja vahvistettu rakennustapaohjeet.

Dahlby - Hiekkaharju

Rauhallista Dahlby-Gammelbyn asemakaava-aluetta ympäröi puisto ja metsät. Hiekkaharju tarjoaa luonnonläheistä asumista ja hyvät liikenneyhteydet. Kemiön keskustan palvelut ovat lähellä, ja Salon keskusta on 25 minuutin ajomatkan päässä. Läheltä löytyy myös vapaa-ajantoimintaa kaikkina vuodenaikoina. Hiekkaharjun tontit sopivat erityisen hyvin luontoa, rauhaa ja saaristoa arvostaville perheille.

Tontit ovat kaavoitettuja erillisille pientaloille, 250 m2 rakennusoikeudella asuinrakennukselle ja 80 m2 talousrakennukselle.

Norrbacka

Norrbacka-alue on välittömässä läheisyydessä melkein kaikkeen. Kemiön keskusta liikkeineen, palveluyrityksineen ja julkisine palveluineen löytyy läheisyydestä ja muun muassa terveyskeskus on alueen naapurina. Norrbacka sijaitsee kivenheiton päässä Amospuistosta, jossa on esimerkiksi ala-aste, päiväkoti sekä jalkapallo- ja urheilukenttiä. Alue sijaitsee metsäalueen läheisyydessä monine ulkoilureitteineen ja tarjoaa siten upeat virkistysmahdollisuudet luonnossa. Alueelta on hyvät yhteydet Turkuun ja Saloon. Ajomatka Turkuun kestää noin 45 minuuttia ja Saloon noin 35 minuuttia. Eikä pidä unohtaa, että täällä saa asua maailman suurimman ja kauneimman saariston keskellä.

Niittykumpu ja Turuntie

Alueet sijaitsevat Kemiön keskustan pohjoisella puolella kivenheiton päässä Amospuistosta ja kouluista. Kulkuyhteydet ovat hyvät, sillä tontit sijaitsevat Turuntien varrella. Ajomatka taittuu Turusta noin 45 minuutissa ja Salosta noin 35 minuutissa. Kemiön keskustassa on laaja palvelutarjonta ts. kaikki mitä voi tulla kyseeseen koskien liikkeitä, palveluyrityksiä ja julkisia palveluja. Muun muassa terveyskeskus on lähellä. Ja täälläkin keskellä Kemiönsaarta saaristo on ympärillä lyhyellä etäisyydellä.

Kirkkomäki

Kirkkomäen asemakaava-alue sijaitsee Västanfjärdin vanhan kirkon läheisyydessä, rauhallisessa metsärinteessä, jossa on puolisentoista tusinaa tontteja. Meri ja saaristomaisemat ovat lähettyvillä. Kauppa sekä apteekkipalvelut löytyvät Lammalasta. Nuorisoseuran talolle Vårdkasenille ja tenniskentille on 200 metrin matka tonteilta, ja Bjärkaksen golfviheriöt ovat noin 4 kilometrin etäisyydellä. Västanfjärds skola (luokat 1 – 6) ja Sofia-päiväkoti sijaitsevat Nivelaxissa, noin viisi kilometriä pohjoiseen. Tieyhteydet ovat hyvät, ja idyllinen saaristo avoimine ulapoineen, saarineen ja luoteineen löytyvät kaikki täältä.

Tonteilla on historialliset laivatyyppinimet, ja ne ovat kooltaan 1600 - 2500 m². Rakennusoikeutta on hyödyntämisluvuin 0,15 joka tarkoittaa n. 240 - 325 m².

Kulla

Kaunis alue Dragsfjärdenin järvimaisemalla. Kärran kylän keskusta sijaitsee kävelymatkan päässä, ja ajat täältä kymmenessä minuutissa Taalintehtaan keskustaan. Sinulle, joka arvostat luonnon tarjoamaa kauneutta ja hiljaisuutta.

Pohjoinen & Läntinen Lemonsilta

Taalintehdas on historiallinen ruukkikylä luonnon keskellä. Taalintehtaasta on tullut matkailijoiden suosima käyntikohde, sillä viehättävät puutalot, hieno vierasvenesatama, hotelli, ravintolat ja muut kylän palvelut houkuttelevat sekä kävijöitä että uusia asukkaita alueelle.

Pohjoinen ja läntinen Lemonsilta sijaitsevat Taalintehtaalle johtavan tien varrella ja Ison Masuunijärven lähellä, noin kaksi kilometriä Taalintehtaan torilta. Yhteydet ovat hyvät ja päivittäin kulkee useita linja-autovuoroa Taalintehdas-Helsinki/Turku-Taalintehdas. Sijainti on rauhallinen, ja monipuolinen luonto metsineen ja järvineen ihan lähettyvillä. Tontit ovat suuruudeltaan 1300 - 1 900 m² ja rakennusoikeutta hyödyntämisluvuin 0,15, siis 195 – 285 m2.

Remontoitu vuokratalo vapaana Rosalassa. Viihtyisä koti perheelle!

124 m² 3-4 h, keittiö, kph, wc | Stenmarsvägen 4, 25950 Rosala | Vuokra 650€/kk (sis. vesi) + lämmityskustannukset

Etsittekö perheellenne uutta ja viihtyisää kotia rauhallisessa ympäristössä, jossa luonto ja meri lähellä? Nyt teillä on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua ympärivuotiseen asumiseen saaristossa. Koti sopii sijaintinsa puolesta vaikkapa perhelle, jolla on mahdollisuus etätyöhön. Täällä on myös tilaa ja mahdollisuuksia omalle matkailualan yritystoiminnalle tai rakennus- ja/tai kiinteistönhoitoalan palveluille. Turunmaan Saaristosäätiö vuokraa Rosalan kouluna toimineen rakennuksen perheelle, jolla on koulu- tai päiväkoti-ikäisiä lapsia. Talon läheisyydessä sijaitsee Hitis-Rosalan ruotsinkielinen koulu ja päiväkoti, jotka tarjoavat turvallisen ja viihtyisän ympäristön lapsille. Koulu on ruotsinkielinen ja opetus tapahtuu pienryhmässä, jossa kaikilla oppilailla on mahdollisuus yksilölliseen opetukseen. Rosalasta löytyy päiväkotihoito ja koulu kuudenteen alakoululuokkaan saakka, sekä iltapäivätoimintaa. Tämän lisäksi koulussa tarjoillaan oman keittiön ruokaa, jota lapset rakastavat!

Kysy paikallisilta!
Jos haluat tutustua paremmin perhearkeen ja elämään Hiittisissä ja Rosalassa, ota mielellään yhteyttä paikallisiin asukkaisiin:
Peter Fihlman, 040 57 17 546 tai Hanna Vuorio-Wilson, hanna@madeinhitis.fi

Intresserad? För mera information om själva bostaden kan ni kontakta Åbolands Skärgårdsstiftelses ordförande Mikael Söderholm, tel.040-0224224 eller info@abolandsskargardsstiftelse.f

© Kemiönsaaren kunta | Tietosuojaseloste