Turvallista kasvatusta Suomen kauneimmassa saaristossa

Haluamme, että sinulla ja perheelläsi on hyvä elää Kemiönsaarella. Päiväkotimme ja koulumme ovat turvallisia kasvuympäristöjä, joissa kannustamme lapsia liikkumaan ja tutkailemaan ympäröivää luontoa. Luonto ja kestävä kehitys ovat keskeisiä asioita kaikessa toiminnassamme.

Tarjoamme varhaiskasvatusta ja perusopetusta sekä ruotsiksi että suomeksi. Useimmilla kouluilla ja päiväkodeilla on oma valmistuskeittiönsä. Kouluruokamme ja tapamme antaa lasten osallistua sen valmistamiseen ovat saaneet valtakunnallistakin huomiota. Perusopetuksessa meillä on pienet ryhmäkoot ja riittävästi päteviä opettajia. Juuri nyt panostamme hyvinvointiin, digiosaamiseen ja kieliyhteistyöhön. Meillä on oma ruotsinkielinen lukio, Kimitoöns gymnasium. Axxell Brusaby tarjoaa ruotsinkielistä ammattikoulutusta tuleville eläinten- ja hevostenhoitajille, maatalousyrittäjille ja metsäalan ammattilaisille.

Kemiönsaarella myös vauvaperheistä pidetään hyvää huolta. Neuvolasta ja perhepalveluista saat tarvitsemasi tuen ja avun jo odotusaikana. Kemiönsaarelaisille synnyttäjille korvaamme sairaalahoidon jopa kuuden päivän ajalta. Uudet pikku kuntalaiset saavat tervetulopaketissa Made in Kemiönsaari -bodyn ja kirjalahjan.

Psst! Tiesitkö että…

… Silvan päiväkoti on tunnettu arkkitehtuuristaan ja paikallisten taiteilijoiden töistä?
… itse Tove Janssonin kädenjälki näkyy Hultan päiväkodissa?
… Taalintehtaan koulu on Vihreän lipun koulu ja on valittu Vuoden kouluksi Suomessa?

© Kemiönsaaren kunta | Tietosuojaseloste