En trygg uppväxt i Finlands vackraste skärgård

Vi vill att du och din familj har det bra på Kimitoön. I våra daghem och skolor erbjuder vi en trygg miljö där vi uppmuntrar våra barn att röra på sig och utforska sin omgivning. Naturen och hållbar utveckling genomsyrar vår verksamhet. Skolorna och daghemmen har i allmänhet egna tillredningskök och vi har även uppmärksammats nationellt för hur våra barn får delta i matlagningen.

Vi erbjuder dagvård och grundskola på både svenska och finska. I den grundläggande undervisningen är grupperna små och vi har god tillgång på behöriga lärare. Vi satsar just nu mycket på välmående, digital kompetens och språkligt samarbete. Vi har ett eget svenskspråkigt gymnasium, Kimitoöns gymnasium. Axxell Brusaby erbjuder svenskspråkig yrkesutbildning inom områden som djur- och hästskötsel, landsbygdsföretagande och skogsservice.

Det ska vara tryggt att vara nybliven förälder på Kimitoön. Från rådgivningen och familjeservicen får du det stöd och den hjälp du behöver. Som nybliven förälder har du dessutom en fördel att bo på Kimitoön – vi ersätter upp till sex dagars BB-vistelse. Från rådgivningen får babyn ett välkomstpaket, med bland annat en Made in Kimitoön-body och en bokgåva.

Psst! Visste du...

…att vårt daghem Silva är känt för sin unika arkitektur och lokala konst?
…att självaste Tove Jansson satt sin prägel på daghemmet Hulta?
…att Taalintehtaan koulu utsetts till Årets skola i Finland och fått miljöcertifikatet Grön flagg?

© Kimitoöns kommun | Sekretesspolicy