Höstens finaste kryssningar i skärgården

Kryssningar på Skärgårdshavet

Det finländska Skärgårdshavet är världens största skärgård, med över 40.000 öar och skär. Att uppleva skärgården och dess fina destinationer görs lätt via de kryssningar som ordnas i området. Här kan du se de närmast kommande kryssningarna:Höstutfärd till Bengtskärs fyr

Hösten kommer till ytterskärgården. Naturen blir tyst och stilla. Havsluften är klar och sval. Upplev fyrens äkta och magiska atmosfär!
Vår resa går genom Hitis skärgård, längs den mest skyddade rutten mot ytterskärgården och Bengtskärs fyr.
Lunchen är Bengtskärs egen fisksoppa gjord på lokalt fångad fisk, skärgårdslimpa, smör och vatten. Som efterrätt fyrens eget kaffe och hembakt bulle.

Längd: Dagsutfärd ca. 5,5 h
Resedagar lö-sö: 5.9, 6.9, 12.9, 13.9, 19.9, 20.9, 26.9 och 27.9.2020


Tidtabell

Start kl. 11:00 Kasnäs -> Bengtskär

Start kl. 15:15 Bengtskär -> Kasnäs


Mer info om hösturfärden samt bokningar

 

Spendera en eller flera dagar på Örö fortö!

Örö fortö öppnade för allmänheten sommaren 2015 efter 100 år som militär fortö. Här kan du uppleva fantastisk natur med naturstigar, sandstränder och klipphällar, militär historia och full service i form av restaurang, hotell, härbärge, bastu, gästhamn och uthyrning av kajaker och cyklar.

Till Örö kommer du från Kasnäs med Wilson Charter. Det är även möjligt att ta med sig sin cykel till Örö, som är en del av cykelrutten Kustrutten.

Mer om Örö och fortöns service kan du läsa här! 

 

Dagstur med Skärgårdens märkesrutt TILL ROSALA VIKINGACENTRUM OCH BENGTSKÄR | JUNI TILL AUGUSTI

Ta Skärgårdens märkesrutt från Kasnäs ut till Rosala Vikingacentrum och Bengtskär! Båtturen från Kasnäs via Rosala ut i ytterskärgården och Bengtskärs fyr är mycket vacker, och dagen är väl lämpad för gammal som ung. Varje dag mellan 30.5-30.8. är det möjligt att åka i väg och njuta av skärgården.

Boka din resa tryck här Mer information, tryck här!

Från Bengtskär kommer du också till Hangö varje dag - se www.marinelines.fi

 

KRYSSNINGAR FRÅN DALSBRUK | JULI

I juli arrangeras fina kryssningar från Dalsbruk med m/s Alva.

Varje onsdag i juli avgår Lilla skärgårdsrutten klockan 13:00, en 1,5 timmes rundtur med guide. Under resans gång år du uppleva en härlig skärgårdsmiljö med sina historier och anekdoter. Denna del av skärgården var vid 1900-talet ett fungerande skärgårdssamhälle med fiskare, handelsmän, arbetare på bruket och det fanns även en gruva som levererade gatsten till olika städer i Finland och Europa. Allt detta får vi oss berättats av vår lokalguide under det att vi kryssar fram i maklig takt. Guidningen sker vid behov på båda inhemska språken.

Varje fredag i juli avgår Skärgårdsrutten klockan 9:00, en 5,5 timmes kryssning ut i Finlands vackraste skärgård, ut mot Gullkronan-fjärden. Vi upplever Söderlångvik från sjön och bl.a. ryska garnisoner, krögarhålet med krog från medeltiden och Jungfrusund med jättegrytan. Vi får lyssna  på berättelser om ryska tiden, Hamnholmens historia, Sandskärs betydelse och Sandöns fenomen. Vår lunch äter vi på Café Söderlångvik (inkluderat i priset) för att sedan i lugn takt återvända, med fina skärgårdsvyer, till avgångshamnen Dalsbruk. 

Vi får oss en blandning av fakta och historier från vikingatiden till nutid under denna färd. Guidningen sker vid behov på båda inhemska språken.

För mer information om kryssningarna och för bokning, se här! Observera att förhandsbokning krävs!

 

KUSTRUTTEN FRÅN KASNÄS ELLER HITIS TILL HANGÖ | JUNI TILL AUGUSTI

Cykla längs Kustrutten och ta en fin båttur från Kasnäs eller från Hitis till Hangö. Det är även möjligt att ta med sig sin cykel.

Tidtabeller och mer information hittar du här.